UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

utorok 1. júla 2014

Veselá šľahačková torta



Túto tortu som piekla ako poďakovanie, čiže foto rezu nemám. Plnila som ju domácim jahodovým džemom s väčšími kúskami ovocia, limetkovým želé (kúpeným) a tvarohovou šľahačkou. Namiesto domáceho džemu môžete použiť akékoľvek ovocie, surové alebo zavárané.



cesto:


5 vajcia

150 g kryštálového cukru

5 lyžíc oleja

150 g hladkéj múky

1/2 prášku do pečiva


1.
Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.
Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.
Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanéj papierom na pečenie.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.

2.
Cesto po vychladnutí prekrojíme na polovicu, namažeme domácim džemom alebo poukladáme ľubovoľné ovocie, nato pomastíme šľahačkovo-tvarohovú plnku a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Trocha plnky (asi 2 lyžice) si necháme na pomastenie jemnej vrstvy na povrch torty.



šľahčkovo-smotanová plnka:


250 g mäkkého tvarohu

250 ml 33% smotany


stužovač do šľahačky


4 lyžice práškového cukru



3.
Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Vymiešame si tvaroh s 3 lyžicami cukru a do toho zľahka vmiešame pripravenú šľahačku.



4.
Pripravíme si druhú šľahačkovú plnku, pomastíme, zarovnáme a ozdobíme ňou celý povrch torty. 
Zdobila som cukríkmi Big Ben kúpenými z Kauflande a čokoladovými hoblinkami.  






šľahačková plnka č.2:


250 ml 33% smotany

250 g mascarpone  - 82% tuku

stužovač do šľahačky


4 lyžíc práškového cukru





5.
Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania 
pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.

V druhej mise si vymiešame mascarpone so 3 lyžicami práškového cukru a po

častiach do toho vmiešame vyšľahanú šľahačku.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.