UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 9. októbra 2015

Babičkine lievance


Mäkké, jemné a nadýchané, zbožňujem ich.


cesto:

3 vajcia
3 polievkové lyžice kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1 l mlieka
650 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia - 7 g, používam Dr. Oetker, alebo 20 g čerstvého droždia 
štipka soli


1. 
Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne po častiach striedavo pridávame mlieko a múku zmiešanú s droždím. Cesto je hustejšie ako na palacinky, ale má sa trocha liať. Ak sa vám zdá cesto riedke, treba pridať trocha múky a naopak ak je hustejšie doliať mlieka.
2.
Takto pripravené cesto necháme odpočívať asi 1 hodinu. Cesto nám ešte trocha zhustne.
3.
Pečieme na teflónovej lievancovej panvici alebo na klasickej teflónovéj panvici, na ktorej pečiete palacinky. Veľkosť lievanca si prispôsobíte podľa seba, asi tak 1 a 1/2 polievkovej lyžice cesta na 1 lievanec. Na panvicu dáme trocha oleja, pridáme cesto a lievance pečieme na MIERNOM PLAMENI POMALIČKY, aby sa nám pekne prepiekli ale nepripálili. Keď sa na povrchu začnú robiť bublinky tak lievanec otočíme.


Po otočení sa pečú rýchlejšie, podobne ako palacinky, takže odporúčam neodbiehať nikam pokiaľ ich nechcete mať pripálené :) 
Z tohto množstva cesta mi vyšlo 30 lievancov, čiže 15 džemom zlepených párov, ale lievance som mala trocha väčšie. Podávala som ich s malinovým džemom.






5 komentárov:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.