UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 16. júla 2016

Jednoduchý kokosovo-čokoládový koláč



Vynikajúci, vláčny, mäkučký koláč s vôňou kokosu a sviežou jednoduchou plnkou s kyslej smotany. Jednoduchý a rýchly hrnčekový recept, ktorý zvládne naozaj každý. Zákusok je mäkučký a vláčny aj na druhý a tretí deň, naozaj odporúčam.




potrebujeme:




3 vajcia

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček mlieka

1 a 1/2 deci oleja (150 ml)

1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky

1 a 1/2 hrnčeka kokosu

1 prášok do pečiva

2 rovné lyžice kakaa

1 vanilkový cukor




postup:




1.
Vajcia s cukrom vyšľaháme poriadne do peny pokiaľ sa nám nerozpustí cukor. Za stáleho miešania pridávame olej a mlieko a poriadne premiešame.

2.
Keď to máme poriadne vyšľahané, začneme pridávať suché prísady a to najskôr preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva, jemne premiešame a pridáme kokos.


3.
Takto pripravené cesto



rozdelíme na polovicu, kde jednu polovicu vylejeme na pomastený a mukou posypaný plech a do druhej polovice cesta pridáme kakao, premiešame a lyžicou nalievame na svetlé cesto.


4.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút. Veľkosť plechu je 36 x 24 cm.

5.
Po upečení a vychladnutí povrch koláča natrieme jemnou vrstvou džemu a pripraveným čokoládovým krémom.






čokoládový krém:


400 g kyslej smotany 

150 g čokolády na varenie


Čokoládu si roztopíme nad parou, odstavíme, miešame asi minútu-dve a pridáme kyslú smotanu. 



Poriadne premiešame
Poleva nám môže niekedy trocha stuhnúť, lebo kyslá smotana je chladná, preto polevu ešte mierne za stáleho miešania môžme zahriať. Nie veľa, aby sa neliala, nech ostane mierne hustá, aby sa nám dobre natierala, no niekedy to netreba, najlepšie je keď smotana má izbovú teplotu.

6.
Necháme vychladiť a pokrájame na rezy.



2 komentáre:

  1. Opravdu jednoduché a přitom vypadáluxusně.Já takhle peču s nescafe v těstě a méně cukru,ale to už je o individuálních chutích.Je to podobné a moc dobré.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.