piatok, 9. júna 2017

Jednoduchá orechová roláda bez múky s čokoládovou šľahačkou



Úžasne jemná roláda bez múky, plná orechovej chuti s nadýchanou čokoládovou šľahačkou, na ktorej si 100% pochutná každý. Pripomína mi slávnu zamatovú roládu, ale táto je oveľa chutnejšia a jemnejšia. Rýchla a jednoduchá na prípravu s hrnčekovým receptom. 



cesto:



6 vajcia

1/2 hrnčeka kryštálového cukru

1 a 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov - 130 g

1 čajová lyžička prášku do pečiva

štipka soli

hrnček 2,5 dl


postup:



1. 
Vajíčka poriadne vyšľaháme s cukrom do peny. Nakoniec po častiach jemne primiešavame mleté orechy, ktoré sme si zmiešali s práškom do pečiva a dôkladne ale jemne premiešame.

(Ak to nerobíte robotom, tak klasicky vyšľahajte žĺtky s cukrom , do toho potom pridajte mleté orechy s práškom do pečiva . Nakoniec jemne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.)


2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. 



Pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút.


3.
Upečené cesto necháme chladnúť asi 5 minút. Ešte za horúca ho zrolujeme aj s papierom a asi po 5 minútach cesto oddelíme od papiera, cesto necháme chladnúť zrolované. Na vychladnuté cesto si dáme pripravenú čokoládovú šľahačku, rovnomerne rozotrieme a cesto stočíme do rolády.


4.

čokoládová šľahačka:


2 x 250 ml  33% smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
2 x 25 g čokoládovy nápoj v prášku

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Nakoniec vsypeme čokoládový prášok a ešte trocha prešľaháme.
Smotany šľahám každú zvlášť a potom ich spojím.


5.
Roládu necháme stuhnúť v chladničke a pred podávaním pomocou efektnéj šablóny na zdobenie, posypeme práškovým cukrom .




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.